Nederlandse Pointer Club

Welkom

  

  

Nieuws aankomende activiteiten

Nieuws activiteiten

Nieuwjaarswandeling zondag 14 januari 2018

Vanwege fietsactiviteiten moesten we onze novemberwandeling van Scheveningen naar de Soesterduinen verplaatsen. De wandeling aldaar was een groot succes, de honden (en dus hun baasjes) waren zeer enthousiast.

De op zondag 14 januari geplande Nieuwjaarswandeling wordt nu in Scheveningen gehouden. We hopen op zon, maar koud en winderig zal het in ieder geval zijn...., maar de honden zitten daar niet mee en wij kunnen ons -al dan niet met enige spirituele ondersteuning- opwarmen bij:

Restaurant Hart Beach (waar we vorige keer ook waren) 
Strandweg 3b: aan de boulevard, zijde visserijhavens- bij die havens kan gratis geparkeerd worden).

Tijd: 11.00 uur. Graag tot dan!

Wouter Lok - tel. 06-26175155

 

Wandeling 5 november in Soesterduinen

Onze volgende pointerwandeling stond gepland voor 5 november op het Scheveningse strand. Enkele oplettende leden wezen ons er echter op dat op die datum een Europese mountainbike strandrace wordt gehouden van Hoek van Holland naar Den Helder, zodat het strand die dag niet de veiligste plek is voor onze honden.
We hebben daarom besloten de wandelingen van november en (14) januari om te wisselen, zodat die van 5 november nu in de Soester duinen zal worden gehouden. We verzamelen daar om 11 uur op de gebruikelijke plek (tussen de parkeerplaats aan het eind van de Foekenlaan en het -hondonvriendelijke- restaurant op het paadje dat toegang geeft tot de duinen. p/s vergeet niet een naamplaatje met telefoonnummer of iets dergelijks aan de halsband van uw hond te bevestigen. Vergeet niet een naamplaatje met telefoonnummer of iets dergelijks aan de halsband van uw hond te bevestigen. Graag tot de 5e november!

adres: Foekenlaan 25, 3768 BJ Soest

 

Wouter Lok, 0704060815 / 0626175155

Een nieuwe test voorlopig alleen voor Staande Honden

Veldwedstrijd organiserende(ras)verenigingen hebben statutair het behoud en de verbetering van het ras verankerd, onder meer als het gaat om de natuurlijke jachteigenschappen. Voor de staande hond betekent dit, dat de hond qua bouw en motoriek geschikt moet zijn voor het werk en moet beschikken over jachtpassie, de wil om voor te staan en een goed karakter. Mede aan de hand daarvan kan tot een selectie van zo geschikt mogelijk fokmateriaal worden gekomen.

Veldwedstrijden zijn het middel bij uitstek om de staande hond op deze eigenschappen te testen, met als doel behoud van goede staande honden en daarmee de weidelijkheid tijdens de jacht. Daarbij is het tevens zaak om het raseigen karakter van de verschillende staande hondenrassen in stand te houden. De resultaten van (jeugd)veldwedstrijden geven de rasverenigingen een goed en waardevol beeld van de stand van de jachteigenschappen van het betreffende staande hondenras.

Om in een vroegtijdig stadium na te gaan welke honden in potentie talent voor dit spel op de wind hebben is de Basis Veldwerk Test (BVT) ontwikkeld met als doel inzicht te krijgen in de natuurlijke aanleg van de jonge staande hond.
Het is voor alle duidelijkheid géén instructiedag en ook géén veldwedstrijd, maar een test waarbij de aanleg van de staande hond wordt beoordeeld, waarbij met het goed gevolg afleggen van de Basis Veldwerk Test voorrang kan worden verkregen voor inschrijving bij de jeugdveldwedstrijden.

Alle staande honden (dus rubriek A, B en C) kunnen zich via MyOrweja inschrijven voor deze test. De in te schrijven staande hond dient ingeschreven te zijn in het Nederlands Honden Stamboek (NHSB) van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland (of de inschrijving moet bij het NHSB aantoonbaar zijn aangevraagd), dan wel in een ander door de FCI erkend rashondenstamboek, indien de eigenaar niet woonachtig is in Nederland. Op de dag waarop de BVT plaatsvindt moet de staande hond de leeftijd van 9 maanden hebben bereikt en mag deze niet ouder zijn dan 24 maanden.

Tijdens de uitvoering van de Basis Veldwerk Test wordt door 2 keurmeesters in een loop van 5 tot 10 minuten beoordeeld of de hond voldoende initiatief en jachtpassie toont, of deze niet schotgevoelig is èn wordt er gekeken naar het contact tussen de voorjager en de hond.
Dit najaar zullen drie veldwedstrijd organiserende verenigingen een BVT organiseren. Raadpleeg hiervoor de veldwedstrijdkalender.

Aan het eind van het seizoen zullen de georganiseerde BVT’s worden geëvalueerd en waar nodig zal het voorlopig reglement worden aangepast.
In het voorlopig BVT reglement kunt u exact lezen wat de bedoeling is, waaraan moet worden voldaan, als ook hoe vaak u met uw hond kan meedoen.
De eerste twee bekende data :
26 augustus door de Continentale st. Hondenvereniging te Andelst
02 september Ned. Ver. Langhaar Abbenes

Uitnodiging zomerwandeling 20 augustus

Op zondag 20 augustus a.s. houden wij onze volgende pointerwandeling, dit maal in de Loonse en Drunense duinen.

Wij verzamelen om 11.00 uur 's morgens in café "de Rustende Jager", Oude Bossche Baan 11, in Biezenmortel.

Graag tot de 20e augustus!

Wouter Lok, tel. 06-26175155

Uitnodiging Strandwandeling

Op zondag 26 maart a.s. houden we onze voorjaarswandeling op het Scheveningse strand. Dat is de laatste zondag voor het zomerseizoen dat de honden nog op het hele strand mogen. We starten om 11 uur bij het hondvriendelijke strandpaviljoen Hartbeach Café, Strandweg 3B. Dat is aan het einde van de boulevard, aan de kant van de haven (dus links van het Kurhaus). Er is daar in de nabije omgeving voldoende parkeerplaats, helaas niet gratis.

Graag tot de 26e

Uitnodiging herfstwandeling 30 oktober 2016

Op het Erkemederstrand Zeewolde. Wij verzamelen om 11.00 uur bij :


Strandpaviljoen
"De Jutter"


Erkemederweg 79
3896 LB Zeewolde


Evt. nadere info bij Wouter Lok, tel. 06-26175155

Uitnodiging strandwandeling zondag 26 juni a.s.

Helaas hebben velen de uitnodiging voor de strandwandeling op Tweede Pinksterdag op het Scheveningse strand niet of te laat ontvangen, dus we gaan het nog eens proberen.

Hoewel het grootste deel van het Scheveningse strand zomers (vanaf 1 april) verboden is voor honden, geldt een uitzondering voor het stuk van het einde van het Zwarte Pad tot Wassenaar. Zelfs op de mooiste zomerdagen is dit stuk (met uitzondering van het naaktstrand aan het begin) een oase van rust, waar de honden naar hartelust kunnen rennen (zolang ze de duinen niet in gaan....)

Het Zwarte Pad is de (betaalde) parkeerplaats vlak achter het strand aan de noordkant van Scheveningen (ingang achter het CarltonBeach Hotel). Het enige probleem is dat bij mooi weer deze parkeerplaats vanaf ca. 10.00 uur vol is en dat het dan lastig is nog ergens anders een plaatsje te vinden. We moeten dus vroeg uit de veren, resp. mand. 

Ik stel voor te starten om 10.00 uur en te verzamelen bij de -hondvriendelijke- strandtent " DownUnderBeach", als u aan het eind van het Zwarte Pad het strand op gaat, de eerste strandtent aan uw linkerhand. Deze tent heeft een groot terras, waar u ook vanaf ca. 9.00 uur lekker kunt ontbijten (zeker bij mooi weer dus aan te bevelen).

Wij hopen U en Uw hond(en) 26 juni te zien!

Uitnodiging ALV 2015

Uitnodiging ALV.


Het Bestuur heeft het genoegen alle leden uit te nodigen voor de jaar‏lijkse Algemene Leden Vergadering van de NPC. 


De ALV zal worden gehouden op 18 mei 2015, aanvang 20.00u.


De lokatie van samenkomst is het Amrâth Hotel Maarsbergen, Woudenbergseweg 44 3953 MH te Maarsbergen (telefoon: 0343 - 475522).


De agenda zal zo spoedig mogelijk worden nagestuurd per e-mail (per post voor diegenen zonder e-mailadres).


Het bestuur